Hodnocení hmotnosti klienta

osetrovatelstvi

 

Otázka: Hodnocení hmotnosti klienta

Předmět: Ošetřovatelství

Přidal(a): vnl.xf

 

 

Hodnocení hmotnosti klienta

 
01.Broccův vzorec Ideální hmotnost (kg) = tělesná výška (cm) – 100
02.Broccův index BI (%) = Skutečná hmotnost (kg) / Ideální hmotnost (kg) x 100
03.Bonhardtův vzorec Ideální hmotnost (kg) = výška (cm) x střední obvod hrudníku (cm) / 240
04.Index waist/hips W/H = obvod pasu (cm) / Obvod přes boky (cm)
05.Body mass index BMI = hmotnost (kg) / výška2 (m)
BMI Kategorie (podle WHO IOTF) Zdravotní rizika
<18,5 Podváha Malnutrice
18,5 – 24,9 Normální rozmezí Minimální
25,0 – 29,9 Nadváha <26,9 lehce zvýšená >27,0 zvýšená
30,0 – 34,9 Obezita – I.stupeň Středně vysoká
35,0 – 39,9 Obezita – II.stupeň Vysoká
>40,0 Obezita – III. stupeň Velmi vysoká

 

Zdroje najdete uvedeny zde:





Další podobné materiály na webu: