Otázka: Hodnocení hmotnosti klienta
Předmět: Ošetřovatelství
Přidal(a): vnl.xf
Hodnocení hmotnosti klienta
01.Broccův vzorec | Ideální hmotnost (kg) = tělesná výška (cm) – 100 | – | – | – |
02.Broccův index | BI (%) = Skutečná hmotnost (kg) / Ideální hmotnost (kg) x 100 | – | – | – |
03.Bonhardtův vzorec | Ideální hmotnost (kg) = výška (cm) x střední obvod hrudníku (cm) / 240 | – | – | – |
04.Index waist/hips | W/H = obvod pasu (cm) / Obvod přes boky (cm) | – | – | – |
05.Body mass index | BMI = hmotnost (kg) / výška2 (m) | – | – | – |
– | BMI | Kategorie (podle WHO IOTF) | Zdravotní rizika | – |
– | <18,5 | Podváha | Malnutrice | – |
– | 18,5 – 24,9 | Normální rozmezí | Minimální | – |
– | 25,0 – 29,9 | Nadváha | <26,9 lehce zvýšená | >27,0 zvýšená |
– | 30,0 – 34,9 | Obezita – I.stupeň | Středně vysoká | – |
– | 35,0 – 39,9 | Obezita – II.stupeň | Vysoká | – |
– | >40,0 | Obezita – III. stupeň | Velmi vysoká | – |
Zdroje najdete uvedeny zde:
- https://biologie-chemie.cz/zdroje-vnl-xf/
- Informace poskytla Magda K.